Gulvvaskemaskin - Hvordan velge?

Den mest kostnadseffektive rengjøringsløsningen for alle bruksområder

Sammenlignet med manuell gulvrengjøring er gulvvaskemaskiner raskere, mer kostnadseffektive og grundigere ved rengjøring av alle typer gulv.

En gulvvaskemaskin sparer deg for tid og rengjøringsmidler, noe som er bra for både dine ansatte og ditt budsjett. Gulvvaskemaskiner er også enkle å bruke og krever lite vedlikehold. Vi har løsninger for ethvert bruksområde, tilpasset dine behov, typen og størrelsen på gulvet ditt, enten det er 30 eller 30 000 m² i størrelse.

Gulvvaskemaskiner er den mest effektive rengjøringsløsningen for alle gulv, enten det er en liten pub, restaurant, et stort supermarked, kjøpesenter, eller store områder på en flyplass eller produksjonshall.

Hvordan fungerer gulvvaskemaskiner?

Alle moderne gulvvaskemaskiner med valse- eller diskbørstehoder fungerer i hovedsak på samme måte. Rengjøringsløsningen blandes i rentvannstanken ved å fylle på rengjøringsmiddel, eller rett foran selve børstehodet ved automatiske doseringssystemer. Børstens rotasjon og kontakttrykk fungerer sammen for å fjerne smuss. Ved hjelp av turbinens sugekraft absorberes det skitne vannet deretter av nalen og samles i skittenvannstanken. 

Skuremaskiner har derimot verken turbin eller nal, og løsnet smuss kan derfor samles opp i etterkant av for eksempel en Kärcher våt og tørrsuger

Gulvvaskemaskiner er ikke like

Gulvvaskemaskiner er som biler – de fungerer på samme måte, men ikke alle modeller passer til alle bruksområder. Men takket være forskjellige design, størrelser, børstehodesystemer og drivteknologier, er det veldig enkelt å finne en maskin som samsvarer med dine krav.

  • Du vet hvor stort gulvareal du har, og mengden møbler og objekter.
  • Du kjenner strukturen på gulvene dine og grad av tilsmussing.
  • Uansett har vi en gulvvaskemaskin som passer for ditt behov. Det kan vi love deg.

Hvilken gulvvaskemaskin til hvilket gulv?

Valsebørster.jpg

En gulvvaskemaskin med valsebørster er spesielt egnet for omfattende dyprengjøring av strukturerte og veldig skitne gulv, takket være dens høye børstehastigheter og et høyere kontakttrykk per cm².

Denne børstehodeteknologien gir også betydelige fordeler når du håndterer grovt smuss, da de kontraroterende valsene absorberer partiklene, som deretter mates tilbake til beholderen for grovt smuss. Dette betyr at forhåndsfeiing som et første arbeidstrinn ikke lenger er nødvendig.

disker.jpg

Gulvvaskemaskiner med diskbørster brukes vanligvis til vedlikeholdsrengjøring og lett smuss.

Disse gulvvaskemaskinene er spesielt populære for gulv med jevne overflater og i støysensitive områder, for eksempel på sykehus eller hoteller og restauranter.

Hvilken gulvvaskemaskin skal du velge?

Gulvvaskemaskinene våre er tilgjengelige i forskjellige størrelser og har mange konfigurasjonsalternativer som gir mange bruksområder. Vårt spesialutviklede tilbehør hjelper deg med mer enn å bare gjøre rent. Enda flere spesialsløsninger for renhold og enklere gulvvaskemaskiner kompletterer vårt sortiment.

kompakte gulvvaskemaskiner.jpg

Kompakte gulvvaskemaskiner

Våre kompakte gulvvaskemaskiner er utviklet for rask og fleksibel rengjøring av små og mellomstore arealer som i restauranter, butikker, kjøkken, hoteller og andre høyt besøkte områder som ofte er møblert.

Gå-bak gulvvaskemaskiner.jpg

Gå-bak gulvvaskemaskiner

Gå-bak-gulvvaskemaskiner er perfekt for effektiv rengjøring av mellomstore områder, for eksempel i detaljhandel, svømmehaller, haller, samt korridorer og gulv med mye innredning.

sitte-på gulvvaskemaskiner.jpg

Sitte-på gulvvaskemaskiner

Det ideelle valget for rengjøring av store, sparsomt møblerte områder som for eksempel i varehus og produksjonshaller, kjøpesentre, parkeringsplasser eller flyplasser. Her finner du også våre kombinerte feie- og gulvvaskemaskiner.

 

Hvilke energikilder er tilgjengelige for ulike gulvvaskemaskiner?

Kärchers gulvvaskemaskiner fås med strømkabel, batteri eller motor, avhengig av størrelse og modell. Det er bruksområdet som er viktig når du skal finne fremdriften som passer best for deg.

Gulvvaskemaskiner som er nettdrevne (dvs. med strømkabel) er kun tilgjengelig i kompaktklassene og som gå-bak-gulvvaskemaskiner. De er rimelige og ideelle for rengjøring av mindre innendørsområder.

Batteridrevne gulvvaskemaskiner gir maksimal fleksibilitet og forhindrer snublefare.

For store utendørsområder eller godt ventilerte innendørsarealer anbefaler vi våre miljøvennlige forbrenningsmotorversjoner (diesel eller gass). Det er kun de store sitte-på-gulvvaskemaskinene som går på drivstoff.

Gulvvaskemaskiner med eller uten integrert fremdrift?

Komfort, vekt og brukervennlighet er faktorer som avgjør om en gulvvaskemaskin skal være utstyrt med eller uten integrert fremdrift. En lettere gulvvaskemaskin med et tankvolum på opptil ca. 50 liter kan enkelt betjenes uten fremdrift. Vi anbefaler integrert fremdrift på større modeller, da det ikke er mulig å betjene en maskin av den størrelsen ved hjelp av din egen kroppsvekt i lengre perioder uten å bli sliten.

Gulvvaskemaskiner uten motor som gir fremdrift bruker børsterotasjon til å flytte maskinen fremover. Innsatsen som kreves av operatøren for å flytte maskinen, holdes derfor på et minimum.

En gulvvaskemaskin med aktiv og justerbar fremdriftsmotor, beveger seg fremover av seg selv, noe som muliggjør svært lange driftsperioder uten at operatøren blir sliten.

Ta kontakt om du ønsker tilbud på gulvvaskemaskin

gulvvask artikkel.jpg

Vi har et bredt spekter av gulvvaskemaskiner, og kan tilby et mye bredere spekter av sitte-på maskiner enn hva som ligger ute i nettbutikken.

Ring, send e-post eller ta turen innom!