Bilvask & Bilpleie 101

Selv om det ikke er med enn 1°C her i Torvikbukt i skrivende stund, så er våren her.

Bilvask og bilpleie er det som står for tur for mange bileiere og entusiaster! Men det er en verden av produkter der ute, og ikke alt er like enkelt å forstå om man er fersk i «gamet».

Under har vi laget en liten liste med produkter, rekkefølge og brukerveiledning. Dette er på ingen måte noen fasit, da det er mange måter å gjøre ting på og mange produkter, men en introduksjon for deg som har lyst å begi deg inn i Bilpleieverdenen.

Utvendig Vask

Før man i hele tatt starter med bilpleie i form av polish, voks eller annet, må bilen være ren!

Vask av bilen fjerner støv, sand og skitt fra overflaten. Dette er ting som kan/vil lage riper i lakken ved videre behandling. Derfor er det viktig å vaske bilen grundig, men skånsomt. Bruk et rengjøringsmiddel som er beregnet for vask av bil, da andre midler vil strippe vekk voks og andre beskyttelseslag fra overflaten.  Et produkt vi gjerne anbefaler er Reginol Power Foam som nå fås i 5L og Meguiars Deep Crystal Car Wash.

Når du vasker bilen, bør du stå i skyggen. Overflaten skal være avkjølt før vask. Dette gjør at vannet og såpen ikke tørker inn og lager vannmerker på overflaten. Vi anbefaler å gå over med et microfiberhåndkle etter vask, for å tørke bort alt vann. Se Meguiars Water Magnet Drying Towel

MEG10464 1200x1200.jpgMEX2000 1200x1200.jpg


Rens/klargjøring

Dette steget fjerner oksidering, flekker og «swirls» i lakken.

Hvis bilens overflate allerede er i god stand og ren for urenheter, flekker eller annet. Så kan du hoppe over dette steget.

Ved bruk av Meguiars Quik Clay Detailing system blir du kvitt overflate-forurensning som kjennes som nupper i lakken.

  • Åpne leiren, del den i to og flat ut leiren i håndflaten slik at du har et håndterbart stykke å jobbe med.
  • Overflaten du skal jobbe med skal være fuktig med Meguiars Quik Detailer spray (dette følger med i settet med kan også kjøpes separat) , spray gjerne også på selve leiren du skal jobbe med. Overflaten skal holdes fuktig under hele prosessen, i det området du behandler.
  • Legg leiren på overflaten og bruk fingertuppene til å dra frem og tilbake sidelengs langs overflaten.
    Her skal du ikke bruke mye trykk. Leiren er uten slipemidler og fjerner skånsomt og enkelt overspray og alle typer overflate-forurensning som du kjenner som nupper i lakken. Behandling med leire er det perfekte steget før polish og voks.

Meguiars Ultimate Compound vil hjelpe deg med å gi nytt liv til glans og farge på lakken.

Med dette produktet blir du kvitt små riper, swirls i lakken og det «tåkete» og matte utseende lakken får over lengre tid uten riktig behandling. Restaurerer fargen og klarheten i lakken.

ME1116 1200x1200.jpgMEG17216 1200x1200.jpg


Polish

For mest mulig glans og dypest mulig farge så anbefales det å benytte en polish før du vokser bilen. Ved å bruke Meguiars Ultimate Polish får du en dyp og glansfull overflate hvor lakken får en «wet look». Ultimate Polish inneholder en polish olje som mater lakken og maksimerer dybden i fargen.

MEG19216 1200x1200.jpg


Voks/beskyttelse

For best mulig beskyttelse fra tøffe elementer, vær og vind, bør du gå over med en voks på bilen. Om du velger å bruke flytende eller en paste voks, så er det anbefalt å vokse bilen minst 3-4 ganger i året for best mulig beskyttelse.

Vi anbefaler Meguiars mest avanserte voks noensinne, Ultimate liquid wax.

  • Påfør med svampen som er inkludert i settet og tørk av med microfiberkluten som du også finner i pakken.
  • Etter påføring. La produktet tørke til det ser «tåkete» ut før du fjerner det med mikrofiberhåndkleet.

Du vil nå ha en hydrofobisk overflate hvor vannet perler seg og renner av.

MEG210516 1200x1200.jpg


Vedlikehold

Meguiars Quik detailer er det manglende leddet. Perfekt til periodene mellom vask av bilen. Denne er til for å fjerne lett støv, fingeravtrykk/fettmerker når bilen ellers er ren.

MEG14422 1200x1200.jpg


Ved å følge disse trinnene vil det bli enklere og raskere å vaske bilen neste gang. Vannet preller raskere av, flekker og urenheter fester seg ikke like lett, bilens overflate er beskyttet, bilens utseende ser «fresht» og glansfullt ut og bilen holder seg finere ekstremt mye lengre.

I nordiske forhold på vinterveier er det også mye salt, dette er alle bilers fiende. Ved regelmessig vask og behandling av bilen reduserer du sjansen for at det ruster.

 

Om du har fulgt alle trinnene over, vil du nå stå igjen med en ren og glansfull bil med et beskyttende lag som gjør at bilen holder seg fin lengere og er enklere å vaske til neste gang!